Print Friendly and PDF

Design Makeover for Old Mutual HQ

A sleek and contemporary space that boasts improved functionality and five floors - each with their own aesthetic identity.

05/09/2019

Tasked with refreshing Old Mutual’s Cape Town headquarters, IHBAZA, sister company of Inhouse Design Studio, followed the client's brief to design an interior upscale that repurposed and preserved as much of the existing services and infrastructure as possible. The result is a sleek and contemporary office space that boasts improved functionality and five floors each with their own aesthetic identity.

Functioning exclusively as a client-facing space, the ground floor exudes a sense of high-end luxury and grandeur opulence. The mostly monochromatic colour palette is broken by pops of green, gold, copper blue and plum – Old Mutual Wealth’s new brand colours – while touches of living greenery add a softness to an otherwise chic-formal space.

 

 

 

 

The open-plan setting boasts a host of functional meeting spaces that cater for varying needs; formal breakaway rooms afford privacy for both large and small meetings, while loose-furniture lounges illuminated by statement pendant lights offer a more relaxed setting.

 

CONTINUES BELOW

 

 

Each floor has a unique identity expressed through accent colours and patterns expressed through custom vinyls set on glass glazing panels and wallpapers.

 

 

Careful consideration was made to place varying employee groups in their most ideal setting and each floor hosts a variety of large boardrooms, smaller focus rooms, and breakaway lounges to cater for them accordingly. Smart technological systems that afford ultimate ease of use, such as power-integrated tables/panels and daylight-harvesting time systems boasting lighting that dims as the day goes by and motion sensors, complete this modernised office space.

For more information on this and other projects, visit http://inhouse.ws/

 

 

back to top